ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Καλούνται οι Φοιτητές και οι Φοιτήτριες του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή ορκωμοσίας, να αποστείλουν από 17/05/2024 έως 23/05/2024 και ώρα 23.59 στο email της γραμματείας:  secr[at]dcarts.uoa[dot]gr  με θέμα:  "Ονοματεπώνυμο_Συμμετοχή στην ορκωμοσία"  :

 • Υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή στην τελετή ορκωμοσίας (επισυνάπτεται στο τέλος της αναλοίνωσης)
 • Στο ίδιο μήνυμα θα πρέπει να μας αναφέρετε ονομαστικά και τα άτομα που θα σας συνοδεύσουν μέσα στην αίθουσα τελετής της ορκωμοσίας. Μέγιστος αριθμός ατόμων 4.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00  στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.


 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ OΔΗΓΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ


Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00 στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών,  Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30.

 • Κατά την ημέρα της ορκωμοσίας, οι ορκιζόμενοι δύνανται να συνοδεύονται από τέσσερα(4) άτομα έκαστος. (Δεν επιτρέπεται η παραμονή όρθιων στους χώρους διεξαγωγής των τελετών)
 • Οι ορκιζόμενοι και οι συνοδοί, καλούνται να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής της τελετής (Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτηρίου του Ε.Κ.ΠΑ.) από την κεντρική είσοδο του κτηρίου, 60 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής (ώρα 10.00).
 • H είσοδος των ορκιζομένων και των ατόμων που τους συνοδεύουν, γίνεται συγχρόνως.
 • Η είσοδος όλων των συμμετεχόντων θα γίνεται από την κεντρική θύρα του κτηρίου της οδού Πανεπιστημίου 30 και ως θύρα εξόδου θα χρησιμοποιηθεί η πλαϊνή θύρα της οδού Ρήγα Φεραίου.

Οι πτυχιούχοι, θα υπογράφουν κατά την παραλαβή και παράδοση της τηβέννου, του επιτηβεννίου και του καπέλου με απαραίτητη την παράδοση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του ορκιζομένου, στον αρμόδιο υπάλληλο της Γραμματείας, μέχρι το πέρας της  ορκωμοσίας και της παράδοσης τηβέννου, επιτηβεννίου και καπέλου.

Στην περίπτωση που ο ορκιζόμενος δεν παραδίδει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο – και μόνον αυτά – δεν θα του χορηγείται η τήβεννος ορκωμοσίας.

(Η ένδυση του ορκιζομένου με τήβεννο είναι προαιρετική).

Απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού εντός της Αίθουσας Τελετών, καθώς και η χρήση κομφετί ή κόρνας, κ.ά., τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Φωτογράφιση τελετής

 • Ο μέγιστος αριθμός διαπιστευμένων φωτογράφων που επιτρέπεται να παρευρίσκεται κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας, αποκλειστικά και μόνο στον χώρο διεξαγωγής της τελετής, είναι έξι (6) άτομα, τα οποία φέρουν υποχρεωτικά την κάρτα διαπίστευσης από το Ε.Κ.Π.Α. για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
 • Η φωτογράφιση είναι προαιρετική.
 •  Η πώληση των φωτογραφιών δεν αποτελεί έσοδο του Ιδρύματος.

Λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η πρόσβαση στις φωτογραφίες των τελετών ορκωμοσίας στις επαγγελματικές ιστοσελίδες των διαπιστευμένων φωτογραφείων, επιτρέπεται αποκλειστικά με κωδικό χρήστη,ο οποίος θα χορηγείται από το φωτογραφείο  στους ορκιζόμενους στην τελετή ορκωμοσίας. (Σας ενημερώνουμε ότι οι υψηλότερες τιμές πώλησης των φωτογραφιών είναι οι ακόλουθες:  13x18 x 2 ίδιες φωτογραφίες = 6 €, 15x21 x 2 ίδιες φωτογραφίες = 8 €,   20x30 x 2 ίδιες φωτογραφίες = 10 €).

 •  Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κοινοτική Οδηγία 2016/679/ΕΕ), απαιτείται η ενημέρωση των ορκιζομένων από τις οικείες        Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων, ότι οι τελετές ορκωμοσίας πτυχιούχων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βιντεοσκοπούνται, ενώ κατά τη διάρκειά τους, λαμβάνονται φωτογραφίες των ορκιζομένων και των παρευρισκομένων επισκεπτών.
 • Πριν την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας, ενημερώνονται οι παρευρισκόμενοι, ότι κατά τη διάρκειά της δύνανται να φωτογραφίζουν διακριτικά, αποκλειστικά και μόνον από την θέση στην οποία θα ευρίσκονται, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

 

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στην τελετή τόσο κατά την είσοδο, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο διεξαγωγής της τελετής.


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ [doc]