Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στόχος του Τμήματος είναι οι απόφοιτοί/ες του σε σύμπραξη με τη θεωρία της ψηφιακής τέχνης και του κινηματογράφου να αποκτήσουν άριστη πρακτική επάρκεια στα ψηφιακά εργαλεία και να καταστούν δημιουργοί ψηφιακών εικαστικών και οπτικοακουστικών έργων και περιεχομένου.

Ειδικότερα τα Εργαστήρια του Τμήματος αποσκοπούν στο να παρέχουν στους/στις φοιτητές/τριες:

  • Ψηφιακές δεξιότητες αλλά και μία εις βάθος κατανόηση της πρακτικής και της θεωρητικής διάστασης της δημιουργικής διαδικασίας, μέσω ψηφιακών τεχνολογικών μέσων.
  • Το κατάλληλο τεχνικό-τεχνολογικό υλικό πλαίσιο εντός του οποίου να δημιουργούν, να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να παράγουν ψηφιακά και οπτικοακουστικά έργα, βασισμένα σε σωστή θεωρητική θεμελίωση, δίνοντας όμως έμφαση στην πρακτική και εμπειρική γνώση της χρήσης ψηφιακών μέσων και του προγραμματισμού ψηφιακών εφαρμογών.

Για το λόγο αυτό μια μεγάλη ποσόστωση των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών -27 μαθήματα από τα 55- έχει σαφώς εργαστηριακό χαρακτήρα και αντικείμενο και απαιτούνται κατάλληλα εξοπλισμένοι και διαμορφωμένοι χώροι για τη διεξαγωγή τους. Στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου λειτουργούν τα παρακάτω 5 (πέντε) εκπαιδευτικά εργαστήρια:

  1. Εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνολογιών και Πολυμέσων
  2. Εργαστήριο Ψηφιακής Οπτικοακουστικής Παραγωγής
  3. Εργαστήριο Mοντάζ και Hχητικής Παραγωγής
  4. Εργαστήριο Σκηνοθεσίας και Παραγωγής Κινηματογραφικού Έργου
  5. Εργαστήριο Ψηφιακών Περιβαλλόντων, Εγκαταστάσεων και Εικονικής Πραγματικότητας